Trelleborg Friskole har mange gode traditioner, hvor elever, lærere og forældre samles om vores fælles interesse: Skolen

Første skoledag

Emne-/projektuger

Lejrskoler

Særlige arrangementer og højtider

Første skoledag

Første skoledag er altid en søndag, hvor alle forældre kan deltage

Emne-/projektuger

Der skemalægges ca. 4 emneuger om året med tværfaglig undervisning for alle elever. Eleverne inddeles i grupper på tværs af klasserne for at styrke fællesskabet og de sociale relationer mellem små og store, og ugerne afholdes enten forud for en skoleferie eller i sammenhæng med et større, socialt arrangement.

Op til efterårsferien

I ugen op til efterårsferien sætter skolen ekstra fokus på "krop og bevægelse" - i sammenhæng med "Skolernes Årlige Motionsdag" om fredagen.

En særlig - og højt værdsat - tradition i forbindelse med denne emneuge er den fælles overnatning på skolen fra torsdag til fredag, hvor alle elever og lærere finder soveposerne frem og klassevis tilbringer aftenen og natten sammen.

Teateruge

I teaterugen, som regel afholdes i november, indøver og forbereder alle elever et fælles teaterstykke, skrevet til lejligheden af én eller flere af skolens lærere.

Ugen afrundes med et brag af en fredag: Om formiddagen er der generalprøve, som elevernes bedsteforældre har mulighed for at overvære; og om aftenen opfører eleverne teaterstykket for deres forældre og søskende, og forestillingen efterfølges af en fest for elever, forældre, søskende og lærere.

Op til vinterferien

Temaet for denne emneuge varierer og foregår, ligesom i andre emneuger, på tværs af klasserne. I denne sammenhæng dog kun for elever i 0.-8. klasse, da 9. klasses praktik-uge afholdes samtidigt.

Op til Sommermarkedet

I ugen op til skolens årlige sommermarked (se nedenstående for nærmere beskrivelse af dette festlige arrangement) har eleverne rigtigt travlt. For der er masser af forberedelser med stande og udstillinger af de ting og emner, eleverne har lært om i årets løb - samtidig med at der skal indøves den fælles gymnastikopvisning, der skal fremføres på sommermarkedet.

Lejrskoler

Ud over den fælles overnatning på skolen op til efterårsferien (se ovenstående), arrangerer Trelleborg Friskole årligt en lejrskole for indskolingen, 3. klasse, 5. klasse, 6. klasse og udlandsrejse for 9.klasse. Udover lejrskoler, arrangeres ekskursioner.

Når skolens elever er på lejrskole, er der atter ekstra fokus på fællesskabet og de sociale relationer.

Lejrskolernes destination, varighed og udformning varierer.

Særlige arrangementer og højtider

"Stjerne på en skole"

Dagen, hvor eleverne får mulighed for at optræde og fremvise deres talenter af enhver art for hinanden, for lærerne og for forældre og bedsteforældre; individuelt eller gruppevis

Jul

Trelleborg Friskole indleder julen med Jule-klippedag, hvor også forældre, bedsteforældre og oldeforældre er velkomne til at deltage. Dagen aflsuttes med en juletræsfest, hvor det fine pynt kan beundres mens vi synger og danser julen i gang.

Fastelavn

Fastelavn fejres naturligvis med sjov og ballade og masser af kreative udklædninger.

Æggeløb

Fredag før påskeferien afholdes det årlige "Æggeløb" for skolens elever. Udover klassisk æggeløb byder denne dag dog også på mange andre æg-te påskelege og underholdende aktiviteter.

Sommermarked

Trelleborg Friskole fejrer sommerens komme med det årlige Sommermarked en lørdag i juni. Her kan forældre, søskende og bedsteforældre få et indblik i, hvad eleverne har lært i løbet af året på stande og udstillinger både inde og ude.

Sommermarkedet er derudover et åbent hus-arrangement med boder med sjove udfordringer for både krop og hjerne.

Et af de absolutte højdepunkter på sommermarkedet er den fælles gymnastikopvisning, hvor skolens elever hvert år beviser, at når vi på Trelleborg Friskole påstår, at vi lægger vægt på fysisk aktivitet og bevægelse, så er det ikke bare en påstand.

Gymnastikopvisningen planlægges, koreograferes og koordineres af skolens lærere omkring et fælles tema, der forener traditionel, rytmisk gymnastik og springgymnasik med moderne dans, sang og musik. Og alle elever deltager i opvisningen.

På trods af at opvisningen indøves i løbet af kun én enkelt uge, lykkes det hvert år at skabe et show, der får det til at se ud, som om det er den simpleste ting i verden at få op mod 170 børn til at hoppe, danse og springe i takt og på kryds og tværs af hinanden - og at give elevernes forældre, søskende og bedsteforældre samt alle andre blandt publikum et brag af en oplevelse.

I Fotogalleriet kan du se både billeder og video-optagelser fra de seneste års opvisninger.